Κωνσταντίνος Κεσανόπουλος

qode interactive strata
Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ)

Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

kkesanopoulos@uniwa.gr

Προσωπική Ιστοσελίδα

https://scholar.google.com/citations?hl=el&user=YUUuRc4AAAAJ

Ειδικό Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό

 

ΣΥΝΟΨΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

Ο Κωνσταντίνος Κεσανόπουλος είναι  Βιολόγος, MSc, PhD με Πτυχίο Κυτταρικής Βιολογίας και Φυσιολογίας με ειδικότητα στη Μικροβιολογία από το Πανεπιστήμιο Paul Sabatier στην Τουλούζη, Γαλλία, το 1998. Το 2009 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (PhD) με γνωστικό αντικείμενο τη μοριακή επιδημιολογία λοιμωδών παθογόνων. Αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης (MSc) στη Δημόσια Υγεία από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ) το 2011, επιβεβαίωσε την αφοσίωσή του στον τομέα της Δημόσιας Υείας και ανέπτυξε τη βάση για την επαγγελματική του πορείας στον τομέα της βιολογίας της Δημόσιας Υγείας. 

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς επαγγελματικής και ερευνητικής του εμπειρίας, από το 2001 έως το 2019 εργάστηκε ως βιολόγος- επιστημονικός συνεργάτης  στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας και συμμετείχε σε διάφορα Εθνική και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, ενισχύοντας την γνώση του στα λοιμώδη νοσήματα, την μοριακή επιδημιολογία τους καθώς και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας από τις επιπτώσεις τους. Ερευνητικά, έχει συμμετάσχει ως κύριος ερευνητής ή μέλος της ερευνητικής ομάδας σε 20 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές ενώ έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια. Συμμετέχοντας ενεργά στην διάγνωση και επιδημιολογική επιτήρηση της βακτηριακής Μηνιγγίτιδας υπήρξε υπεύθυνος διαχείρισης ποιότητας για την πιστοποίηση κατά ISO 15189 του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Μηνιγγίτιδας.

Στα  κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα  εντάσσονται οι τομείς των εφαρμογών της βιολογίας στη Δημόσια Υγεία, της μοριακής επιδημιολογίας των λοιμωδών νοσημάτων, της μελέτης της καπνισματικής συμπεριφοράς καθώς και η ανάπτυξη Συστημάτων Διαδικτυακής Επιτήρησης για την εφαρμογή τους στην προαγωγή της υγείας.

Από το 2011 συμμετείχε ενεργά στη διδασκαλία των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας υγείας, ενώ από το 2020 με την ιδιότητα του ως Μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π)  στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συμμετέχει στη διδασκαλία των προγραμμάτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος.